Cele şapte „minuni” ale Dobrogei

Ce merită văzut în regiunea dintre Dunăre şi Marea Neagră, în afară de Litoral şi Delta Dunării


Distribuie articolul

Cheile Dobrogei văzute printr-un obiectiv superangular. Pintenii stâncoşi sunt foşti recifi coralieri într-o mare preistorică

Prins între ape şi cer, pământul Dobrogei se vălureşte în pante largi şi domoale, plantat cu ogoare rectangulare, din care se ridică siluete de eoliene, subţiri şi drepte. Drumuri bine asfaltate, drepte şi ele, taie peisajul deja liniat, vertical şi orizontal, de ogoare şi eoliene. Puţine alte locuri din România abundă în atâtea linii drepte.

Dobrogea o asociem cu Litoralul sau cu Delta Dunării, dar, dincolo de aceste hituri turistice estivale, cea mai estică provincie istorică a României depozitează un întreg tezaur de destinaţii interesante. Am plecat să descoperim comorile ascunse ale Dobrogei într-o săptămână urâcioasă de sfârşit de martie. Planul era să trecem în revistă şapte atracţii mai puţin cunoscute din judeţele Constanţa şi Tulcea. Ne-am dat seama că am subestimat flagrant potenţialul din zonă. Ne-ar fi trebuit, probabil, un întreg număr pentru a descrie toate cele ce merită vizitate aici, în afara Litoralului şi a Deltei Dunării. Poate, altădată.

Până atunci, iată o selecţie subiectivă a şapte atracţii turistice majore pe care le puteţi vizita „la pachet” cu un concediu la malul mării sau la gurile Dunării.

Continuă pe pagina următoare →

Distribuie articolul
 1. Sailor says:

  Sint un dobrogean nascut si crescut in Tulcea plecat peste mari si tari. Urmaresc constant aceasta revista si tocmai am descoperit acest articol pe care as dori sa il scot in format PDF sa il citesc in tihna in fata sobei.
  E posibil sa il am intr-un fel sau altul?
  Multumesc,

 2. Sailor says:

  Buna ziua,
  Multumesc pentru reactia rapida. Intr-adevar adresa e corecta
  Multumesc

 3. Camelia says:

  Frumos

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Edițiile Sinteza
x
Aboneaza-te