Revista SINTEZA, disponibilă ca aplicație pe mobil


Distribuie articolul

Revista SINTEZA este disponibilă începând din ianuarie și într-un format adaptat telefoanelor mobile inteligente, printr-o aplicație gratuită. Aplicația este disponibilă atât pentru telefoanele care rulează pe Android cât și pentru iPhone-uri și poate fi descărcată din magazinele digitale Google Play, respectiv App Store.

„Revista SINTEZA s-a născut într-un moment în care noi, jurnaliştii reuniţi în jurul acestui proiect, simţeam nevoia de a găsi un spaţiu în care ceea ce se întâmplă în jurul nostru să fie explicat şi analizat, nu doar expus fugitiv pe o bandă galbenă de breaking news sau comentat de analişti de profesie.

Au trecut trei ani de la prima revistă şi credem că în cele 35 de numere am reuşit să prezentăm cititorilor explicaţii şi interpretări lucide cu privire la ceea ce ni se întâmplă în imediata noastră apropiere, dar şi în lume. Am făcut acest lucru cu ajutorul specialiştilor, al cercetătorilor, al profesorilor care studiază diferitele fenomene pe care le-am analizat în revistă şi le mulţumim pentru că s-au alăturat acestui proiect. Am fost plăcut surprinşi să găsim în publicul nostru mai mult decât simpli cititori ai revistei noastre, am găsit oameni preocupaţi de sens şi de idei, oameni care doresc să îşi explice lucrurile şi să nu se lasă pradă emoţiilor de moment.

Tehnologia este oportunitatea pentru ca ideile noastre, ale colaboratorilor noştri, dar şi cele ale cititorilor noştri să ajungă mai uşor la toţi cei care nu au posibilitatea să citească revista în format tipărit. SINTEZA digitală este momentul de «going beyond» al acestui proiect şi vom dezvolta în viitor acest instrument pentru a crea, împreună cu toţi cei care ne împărtăşesc valorile, o comunitate”, a declarat Mihaela Orban, directorul executiv al revistei

Concepția și dezvoltarea aplicației mobile au fost realizate împreună cu compania clujeană Rodeapps. Scopul aplicației este de a pune la dispoziția cititorilor un instrument care ușurează lecturarea unui conținut premium, de lung parcurs, pe ecranul telefonului mobil.

„Pentru noi lucrul la această aplicație a însemnat sincronizarea cu redacția SINTEZA pentru a adapta un conținut de cea mai bună calitate la mediul mobil. În contextul în care consumul de știri pe mobil a crescut semnificativ în ultimii cinci ani.Potrivit unui studiu realizat de Knight Foundation în septembrie 2015, nouă din zece americani declarau ca citesc știrile pe mobil. Provocarea creativă în concepția aplicațiilor mobile ale revistei SINTEZA au fost de a găsi un mod eficient de a prezenta unei audiențe mobile conținut bogat al publicației”, a declarat Vlad Pranițchi, director al companiei care a dezvoltat aplicația.

Conținutul aplicației SINTEZA este similar cu cel al variantei web a revistei, cuprinzând cele mai relevante articole ale unui număr. Aplicația este disponibilă în versiune beta, urmând să fie îmbunătățită și amplificată, în funcție de reacțiile transmise de utilizatori.

Distribuie articolul

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Edițiile Sinteza
x
Aboneaza-te